Úgy megyünk előre mint a rák

Leálltak véglegesen az ideiglenesnek ígért leállítások az útfejlesztésekben.
Sok vasi út nem épül meg,helyette rezsicsökkentésbe borítják át a pénzt.

Végleg törölte a kormány azokat az állami beruházásokat, fejlesztéseket, amelyet tavaly állítottak le ideiglenesen.

Az elhalasztott fejlesztéseket véglegesen törlő kományrendeletet a hvg.hu vette észre pénteken éjszaka.
A kormány több Vas megyei és nyugat-dunántúli fejesztést is törölt. Nem épül meg a szombathelyi északi elkerülő, de a szombathelyi északi ipartelep létrejöttét és fejlesztését is gátolja,hiszen ezeket az utakat be kellene kötni a forgalomba.

Ami a lakosságot érinti az a elkerülőhöz csatlakozó Szombathely-Kőszeg út lenne M87-es néven. Így most jó drabig nem lesz gyorsforgalmi összekötés Szombathely és Kőszeg közt.

A szombathelyi megyeházát is fel szeretnék újítani, a munkát a Mészáros Lőrinc cége el is nyerte 3,1 milliárdért, de ezt is leállították, most pedig törlésre került. A Magyar Falu programban bejegyzett több számjegyű utak felújítása is törlésre került. Így a Rábahídvég-Kisunyom és Szentgotthárd- Kétvölgy, valamint a Vönöck-Várkesző utak fejlesztése is elmarad.

A pénteki kormányrendelet ugyan nem indokolja,hogy miért került törlésre, de a tavaly nyári idiglenesnek mondott leállításba ben van,hogy a rezsicsökkentés fenntartása miatt kell megtenni a lépést.

Amitől tavaly 2100 milliárd forint megtakarítást vártak, az idei évben ugyanis 2000 milliárd forintba kerül, hogy fenntartsák a rezsicsökkentést. 2022-ben ez az összeg 1000 milliárd volt, amivel az MVM Energetika Zrt.-t segítették ki.

Az MVM-nél amúgy komoly bajok lehetnek, nemrég leváltották a teljes vezetőséget, és pár nap alatt új menedzsmentet neveztek ki. A kormány pedig önti a pénzt az energiaszektorba, azon az áron is, hogy az országban szinte minden fejlesztés leáll.

Vélemény, hozzászólás?