2024 július 16, kedd
23.9 C
Szombathely

Programajánló 15.hétvége

PETŐFI PEGAZUS TÁRSASJÁTÉK A VASI MÚZEUMBOGÁR KLUBBAN

Szombathely – Savaria Múzeum – Április 14. (péntek) 15:00

A költészet napja és Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából hívunk benneteket egy Petőfi Sándorról szóló társasjátékra április 14-én, pénteken 15 órára a Savaria Múzeumba.

Petőfi Pegazussal egészen biztosan nem játszottátok még, ugyanis teljesen új, és a világon egyetlen darab van belőle. Tervezésében a Pinka P’ART Művésztelep tagjaként Foki Éva grafikusművész vállalt hatalmas szerepet. Neki köszönhetjük, hogy lehetőségünk van a kipróbálására.


100XSZÉP VAS MEGYE CÍMŰ KÖNYV BEMUTATÓJA ÉS ILLUSZTRÁCIÓINAK KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓJA

Szombathely – Herényiek Háza – Április 14. (péntek) 17:00

A 19. Herényi Virágút felvezető rendezvénye. A Vas Vármegyei Önkormányzat és a Szülőföld könyvkiadó által került kiadásra a 100xszép Vas megye című kötet.

A kötetben helyi és helyi kötődésű, ismert művészek, politikusok, közéleti személyiségek írnak Szombathelyhez és Vas megyéhez fűződő kapcsolatukról.

Az illusztrációkat Ferkovics József festőművész készítette. Az eseményen résztvevők ajándékpéldányban részesülnek. A kiállítást a Herényi Virágút ideje alatt is megtudják tekinteni a Herényiek Házában, 2 hétig lesz látogatható.


30Y KONCERT

Szombathely – Végállomás Klub – Április 14. (péntek) 22:00

Jegyek:Early bird: ELFOGYOTT!Kedvezményes elővételes: 4500 FTHelyszíni / normál: 5000 FT

A 30Y egy 2000-ben alakult pécsi rockzenekar. Több mint 20 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra.

Az elmúlt huszonkét évben megjelent 11 nagylemeze, tucatnyi online terjesztett független hanganyaga, több mint 20 videoklipje.

Vendég a Sorbonne Sexual. A koncertek után GumiDizsi kifulladásig a legnagyobb magyar és külföldi alter-rock slágerekkel!

SZABÓ BALÁZS BANDÁJA


Szombathely – MMIK – Április 14. (péntek) 20:00

Országos klubturnéval indítjuk az évet, hátunkon a tavasszal és a hangszereinkkel bebarangoljuk kis hazánk minden zegzugát, kis várostól nagy városig, kis kluboktól nagyobbakig.

Jegyárak: Elővételben: 3.990 Ft A koncert napján: 4.990 Ft

KISS SÁNDOR MŰVÉSZETI DÍJÁTADÓ GÁLA & ROTARY 30 ÉVES CHARTER ÜNNEPSÉG

Szombathely – Bartók Terem – április 14. (péntek) 18:00

Fellépők:Roby Lakatos hegedűvirtuóz, világzenész Savaria Szimfonikus Zenekar Horváth Dániel Dudu és a Kellene Kis Kert zenekar

Jegyek a Savaria Szimfonikus Zenekar jegyirodájában válthatók, Szombathely, Rákóczi F. u. 3.


BURAI, DOBOZI LACIKA – #EXCLUSIVE OMT

Szombathely – Romkert – április 14. (péntek) 22:00

Az OMT csapata egy igazán különleges bulival készül nektek! Velünk lesznek az elmúlt évek #közonség kedvencei! Legyen felejthetetlen éjszaka ez mindenkinek! Hiszen a buli általatok lesz mindig #különleges!

Fellépők:BuraiDobozi LacikaRoland

Jegyárak:Early Bird: 2.500 Ft.Sima: 3.000 Ft.Vip: 4000 Ft.


BEST OF BUDAPEST PARTY

Szombathely – Maxxx Club – április 14. (péntek) 22:00

Az ország legújabb partysorozata ÚJRA berobban Szombathelyre, és házhoz hozza a #budapesti éjszaka méltán híres életérzését!

A legfrissebb RnB, hip-hop, rap, és latin ütemek, de nem feledkezünk meg a top 90’s, 2000’s és 2010’s slágerekről sem. Sőt, minden idők legnagyobb magyar slágerei is felcsendülnek majd!

Jegyek elővételben és helyszínen:Online: https://cooltix.hu/event/6418bfc0eeb8ea50fa4f8844Kedvezményes listáról: 2500 FtHelyszínen: 3000 Ft


KÉZMŰVES KUCKÓ – NEMEZTULIPÁN KÉSZÍTÉSE

Szombathely – AGORA MSH – Április 15. (szombat) 09:00-12:00

Októbertől májusig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

Részvételi díj: 800 Ft/fő


SZÉPSÉGHIBÁS ÉS AKCIÓS KÖNYVVÁSÁR

Szombathely – AGORA-Savaria Filmszínház – 2023.04.15. (szombat) 10:00-17:00

Az Alexandra Kiadócsoport munkássága során rengeteg könyv fordul meg a kezeik között; egyes példányok elkerülhetetlenül kisebb-nagyobb szépséghibát szenvednek. A tökéletes külső azonban nem minden: a belső értékek a legfontosabbak – főleg a könyvek esetén!

Szombathelyiek, figyelem! Számos más városban tett látogatásuk után most nektek szeretne az Alexandra Kiadó lehetőséget biztosítani, hogy széles kínálatunkból kedvező áron válogathassatok.

A könyvvásáron ráadásul nem csak szépséghibás könyvekkel találkozhattok: rengeteg hibátlan, akciós kiadvánnyal is várnak benneteket.

A könyvvásár 10 órakor nyit, és a készlet erejéig, de legkésőbb 17 óráig tart. A helyszínen bankkártyával is tudtok majd fizetni. Az AGORA-Savaria Filmszínház Szombathelyen, a Mártírok tere 1. címen található.


RITMIKUS GIMNASZTIKA HÁZIVERSENY

Szombathely – Agora MSH – április 15. (szombat) 8:30

Hagyományainkhoz hűen idén is megrendezzük Ritmikus gimnasztika háziversenyünket. Legkisebb tornászaink most még nem teszik próbára ügyességüket, de a nagyobbak szőnyegre lépnek.Egyéni, duó és csoportos formában; karikával, labdával, buzogánnyal és szabadgyakorlatokkal mérik össze tudásukat.

Jegyárak: gyerek/diák/nyugdíjas: 800 forint felnőtt: 1200 forint


VULCANO – NEMZETKÖZI KETRECHARC GÁLA Sárvár – Aréna – április 15. (szombat) 17:30

A gála napján Magyar amatőr MMA Bajnokság 09:00 órától ugyanitt Főszervező: Őze-Guth Szilvia és Farkas Csaba

A rendezvény Fővédnöke: Dr. Simicskó István v. honvédelmi miniszter

A rendezvény Védnökei: Ágh Péter államtitkár és Kondora István polgármester

Az MMA Bajnokság alatt:Közelharc bemutatóHaditechnikai bemutatóKatonai kézifegyverekRepülőgép szimulátorKatonai toborzó sátor


FÓKASZÍV / MATINÉ ELŐADÁS

Szombathely – Mesebolt Bábszínház – április 16. (vasárnap) 10:00-11:00

Ajánlott korosztály: 4 éves kortól

Finn, a legendás fókavadász, Skócia északi partján él, és úgy gondolja, hogy mindent tud a fókákról. Mindig biztos kézzel találja el a zsákmányt, rettentően büszke vadásztudományára. Ám egy szép napon különös látogató érkezik Finn házába, aki meg sem áll vele a végtelen tenger mélységes mélyéig, a fókák birodalmáig.

Vajon mit érez a híres vadász, ha hirtelen fókaként kell élnie mindennapjait? Milyennek tűnik az ember, ha egy fóka szemével nézzük? Végül is kié a tenger? Bizony ezekre a kérdésekre kell hősünknek választ találnia, ha vissza szeretne térni a szárazföldre. A sok izgalmas, humoros, megindító kaland során Finn egészen más szemmel kezdi nézni a világot.

A Mesebolt Bábszínház új előadása egy skót népmese nyomán készült, de üzenete a mának is szól. Van-e jogunk kizsákmányolni a természetet, vagy jobb vele harmóniában élni? A válasz ott rejtőzik mindnyájunkban.

Mesebolt Bábszínház: április 16., vasárnap 10 óra Fókaszív. Matiné-előadás, 4 éves kortól.

A Mesebolt Bábszínház új előadása egy skót népmese nyomán készült, de üzenete a mának is szól. Van-e jogunk kizsákmányolni a természetet, vagy jobb vele harmóniában élni? A válasz ott rejtőzik mindnyájunkban.

TAVASZI SOKORÓI SZOMSZÉDOLÁS

Győrújbarát Hegy – Áprils 16. (vasárnap) 9:00

A túra vezetett, a győrújbaráti Tábortól indul. Gyülekező háromnegyed 9-től, indulás 9-kor.

Kényelmes tempóban haladunk majd Tényő felé. A bunkernál Mecséri Szabolcs vár minket, aki elmondja a bunker történetét, és körbevezeti a csapatot. Aki rövidebb túrára vágyna, akár – egyénileg – innen is vissza tud fordulni.

Tényőről indulunk tovább Sokorópátkára, a Kőhányás Pihenőhelyre, ahol szalonnasütéssel energiát gyűjtünk.

Innen indulunk vissza. Aki szeretne gyalogosan, vagy helyi járattal (Százszorszép Lakóparknál áll meg a busz).

Győrújbarát Tábor – Tényő Bunker 4,7 km

Tényő Bunker – Sokorópátka Kőhányás 7,9 km


SZENTIVÁNÉJI ÁLOM

Szombathely – Weöres Sándor Színház – április 16. (vasárnap) 19:00-22:00

A Soltis Lajos Színház bemutatja:William Shakespeare: Szentivánéji álom – vígjáték

Rendezte: Nagy Péter István

Nádasdy Ádám fordítása alapján a szövegkönyvet készítette: Sándor Júlia

Hermia Lysandert szereti, de apja ragaszkodik hozzá, hogy Demetriushoz menjen feleségül. A két fiatal elszökik a boldogságuk elé akadályt gördítő kényszerházasság elől.

Demetrius értesül a szökésről, és követi őket az Athénnal határos erdőségbe. S fut utánuk a Demetriust vággyal követő Heléna. Amint a város elalszik, az erdő feléled, s a gyanútlan szerelmesek belecsöppennek egy tündérkirályi pár féltékenységi játszmájának kellős közepébe.


RÁKÁSZ GERGELY ALAPÍTVÁNY – ANTRÉ

Olaszfa – Szent Miklós-templom – április 16. (vasárnap) 18:00–19:15

Rákász Gergely koncertorgonista alapítványa fellépési lehetőséget kínálva támogatja a legtehetségesebb fiatal zenészeket. Az ANTRÉ estek alkalmat nyújtanak, hogy az ifjú művészek saját műsorral önálló koncerten mutatkozhassanak be a nagyközönség előtt.

Belépőjüket Bősze Ádám kíséri, akinek intellektuális szellemessége nélkül sokunk számára elképzelhetetlenek egyes rádiós és televíziós műsorok. Szórakoztató klasszikus zenei előadásaival évek óta magas színvonalon mulattatja a közönséget.

A fiatal művészek játékát ezúttal is zenetörténeti érdekességekkel színezi, közel hozva a csak első látásra komoly, de valójában klasszikus zenét.

Fellépnek:Bősze Ádám – zenetörténészKiss Péter – harmonikaSterner András – klarinétTörök Ákos – zongora

Hot this week

A Szombathelyi Dobó SE atlétái az elmúlt 40 évben még nem maradtak le olimpiáról

2024-ben Párizs ad otthon a Nyári Olimpiai Játékoknak, és...

Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket.

Kiüríti a korszerűtlen győri börtönt a büntetés-végrehajtás

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője emlékeztetett arra:...

Szombaton vágányzár lesz Szombathely és Szentgotthárd között

A Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt...

Elkezdődhet a vasi gyorsforgalmi utak tervezése

Eredményes lett a közbeszerzési eljárás, kezdődhet a vasi gyorsforgalmi...

Topics

A Szombathelyi Dobó SE atlétái az elmúlt 40 évben még nem maradtak le olimpiáról

2024-ben Párizs ad otthon a Nyári Olimpiai Játékoknak, és...

Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket.

Kiüríti a korszerűtlen győri börtönt a büntetés-végrehajtás

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője emlékeztetett arra:...

Szombaton vágányzár lesz Szombathely és Szentgotthárd között

A Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt...

Elkezdődhet a vasi gyorsforgalmi utak tervezése

Eredményes lett a közbeszerzési eljárás, kezdődhet a vasi gyorsforgalmi...

Pontyot telepítenek 15 vasi horgászvízbe

VAS VÁRMEGYE - 6000 kilogramm fogható méretű ponty érkezik...

Ülésezett a vármegyei közgyűlés

SZOMBATHELY - Hét napirendi pontot tárgyalt péntek délelőtti ülésén a...

Zajlik az apadás, már helyi hatáskörben végzik a további teendőket a vízügyi igazgatóságok

Az árhullámok levonulásának és a kedvező előrejelzéseknek köszönhetően ma lezárja munkáját az elmúlt két hét árvízvédelmét összefogó Országos Műszaki Irányító Törzs. A még szükséges feladatokat innentől saját hatáskörben végzik az érintett vízügyi igazgatóságok. Záró közleményünkben a védekezéssel összefüggő legfontosabb adatokat is összesítjük!
spot_img

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img