Porrobbanás egy szombathelyi forgácslapgyárban

Pénteken hajnali 2 óra után jött a jelzés a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz: Szombathelyen a Zanati úti forgácslapgyár egyik szitaterében keletkezett porrobbanás, és a tűz átterjedt a tűzvédelmi silóra is – tájékoztatott érdeklődésünkre Balogh Eszter tűzoltó főhadnagy, az igazgatóság sajtószóvivője péntek délelőtt.

– A Vas Vármegyei Katasztrófavédelem Műveleti Szolgálat, a szombathelyi hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a körmendi és a sárvári hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. A lángokat hat vízsugárral oltották el, köztük egy magasból mentő tűzoltógépjárműre szerelt vízsugárral. Az oltást követően, illetve azzal párhuzamosan leengedték a siló tartalmát, hogy az izzó részeket is átnedvesítsék. Az oltási munkák után a zárt rendszert kézi szerszámok segítségével megbontották. Jelenleg is tartózkodnak még a helyszínen szombathelyi tűzoltók – mondta el Balogh Eszter. 
A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja az eset körülményeit. Információink szerint személyi sérülés nem történt. Legutóbb tavaly novemberben történt porrobbanás az üzemben.

Vélemény, hozzászólás?