Pihenők épülnek: Így lesz kész az M86-os

Már látszik, körvonalazódik a leendő tengelysúlymérő állomás és a parkolók helye az M86-os mentén Vámoscsaládnál. Várhatóan jövő ilyenkor végeznek.

– 2020. január végén adják át a pihenőhelypárt, de az építkezéssel 2019 végére végeznek – mondta el Vámoscsaládnál, az építkezés helyszínén Kiss Boglárka, az építtető, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. A két hónap a próbaüzem lesz, hiszen egy-egy tengelysúlymérő állomást alakítanak ki a két oldalon az M86-os mentén, azokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemelteti majd. Jelzőrendszerek kapcsolódnak a készülő mérőházhoz, úgy terelik a nehéz tehergépjárműveket a mérőpontra.
Az útburkolat óvása az egyik pozitív hozadéka a mérőállomásoknak, a balesetvédelem a másik – hangsúlyozta a szóvivő. – Már az év elején megkezdődött az építkezés, most lett látványos – mutatott körbe Kiss Boglárka. Látszik, körvonalazódik a leendő parkolók területe, illemhely, padok tartoznak majd hozzá. A csaknem 6 milliárd forintos építkezés másik helyszíne Sopronnémeti, ahol hasonló készültségben állnak, ott is téli szünet kezdődött a kivitelezésben. A Győr-Moson-Sopron megyei pihenőnél benzinkút épülhet és játszótér, fitneszpark is lesz.
– Óriási fejlődést hozott az M86-os út – szögezte le a bejáráson Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Csökkent a településeken az átmenőforgalom és vonzóbbak lettek az ingatlanok. Ahogy egy autóhoz is tartoznak extrák, úgy az úthoz is szükségesek kiegészítők – mondta az épülő pihenőpárról. – Ha kész lesz, akkor lesz teljesen kész az M86-os – fogalmazott.

Vélemény, hozzászólás?