A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Vas megyében a 8707-es jelű Körmend-Ják-Szombathely összekötő út mintegy 4,1 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. Az összekötő út felújítása a TOP-1.3.1-15-VS1-2020-00006, „Közlekedésfejlesztés Vas megyében I. elnevezésű projekt egyik eleme. A projekt a 8707-es jelű úton túl több megyei felújítást is magába foglal, melyeket a társaság 1,272 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként mintegy 4,1 kilométeren újul meg a 8707-es jelű út. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 120 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A Körmend-Ják-Szombathely összekötő út 2+361 és 6+535 kilométerszelvények közötti mintegy 4,1 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező 3,5 km hosszon gondoskodik a meglévő útpályaszerkezet anyagának újrahasznosításával új útalap építéséről, majd erre 9 cm vastagságban melegaszfalt burkolat beépítéséről. További 0,6 km hosszon melegaszfalt keverékből a meglévő burkolatot megerősítik. A munkákat a padka feltöltése, közműfedlapok szintbeemelése és a KRESZ táblák szükség szerinti cseréje zárja.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Vas megyében ezidáig 0,4 kilométernyi út és a rajta lévő híd került felújításra, 2021-ben mintegy 8,3 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Vélemény, hozzászólás?