2018.11.23. 19:00                                                                                                                                Szerző: Prím M. Fotó: advent.szombathely.hu


Megnyitott a Szombathelyi Advent Szombathelyen. Hende Csaba beszédében úgy fogalmazott,hogy közeledik az advent az elcsendesülés időszaka. Az adveti vásár egy remek hely családoknak,ismerős9knek találkozni, beszélgetni enni inni egy jót. Szombathely biztonságos város,így nem eshet meg a Berlini eset, de eszünkbe kell hogy jusson.

Puskás Tivadar Polgármester beszédében kiemelte,hogy advend a fény várása. 1991 óta rendeznek adventi vásárt a városban,2000-res évektől kiegészül kultúrális műsorral, majd 2006-tól egyedüli kezdeményezés volt Szombathelyen az adventi koszorún a gyertyagyújtás. Idén a polgármesteri hivatel rendezi meg az adventi forgatagot a városban, melyben jótékonykodni is tudunk. Az adventi bögre ára 500 FT/db ebbő 150 FT a Rumi Gyermekotthont támogatja,továbbá egyéni felajánlásokat is kapott az önkormányzat,hogy hozzájárulnak a gyermekotthon javára. 42 árus és új látványelemekkel várják a vendégeket,turistákat.


Vélemény, hozzászólás?