Májusra megújul a körforgalom

Tóth Kálmán, a városstratégiai bizottság elnöke elmondta: a két körforgalom esetében mindegyiknél 2 napos teljes zárás lesz minden irányból. A munkafolyamat a következő: az első napon marás, a második napon pedig aszfaltozási munkákat végzik el. A körforgalmak nem egyszerre lesznek zárva, hanem amikor az egyik elkészül, utána folytatódik a másiknál a munka.

– Városunkban nagyszabású útfelújítási program fejeződött be, most pedig két, igencsak forgalmas körforgalmat teszünk rendbe. Ez a „fekete-levese” a munkafolyamatnak, valamennyi közlekedőtől türelmet kérünk – hangsúlyozta Tóth Kálmán.

– Szombathelyt rendre a legboldogabb városnak választják, ám, ha a helyieket megkérdezzük, hogy mi a leginkább problémát terület a mindennapjainkban, akkor biztosan a közlekedést említenék. Nekünk pedig fontos a szombathelyiek véleménye, éppen ezért is álltunk neki a nagy forgalmú, rossz állapotban lévő kereszteződések rendbetételének – fogalmazott Németh Ákos, a körzet képviselője, aki kiemelte: természetesen igyekeznek a lehető legkisebb fennakadást okozni majd a közlekedőnek. Ugyancsak aláhúzta, hogy a beavatkozásokat a közműkiváltásokkal párhuzamosan végzik, hisz ennek csak így van értelme.

– Itt, a Pláza előtti kereszteződés a leginkább neuralgikus pontja a szombathelyi közlekedésnek, ezért is kezdjük meg a munkálatokat – zárta szavait a képviselő.

Borítókép: Savaria fórum