Balogunyom- Közleményt adott ki 2024. június 9-én, vasárnap délelőtt a GYSEV, amiben az állt, hogy „a Szentgotthárdról 10:06-kor elindult 311 sz. InterCity vonat Ják-Balogunyom és Szombathely állomások között műszaki okok miatt megállt, a vonatközlekedés kizárva.
A két állomás között vonatpótló buszok közlekednek. A Szombathely-Szentgotthárd és a Szombathely-Sopron vasútvonalakon késésekre kell számítani.”
A vonat a Ljubljana és Budapest-Keleti pályaudvar között közlekedő Dráva nemzetközi InterCity.”A Budapest-Keleti pályaudvarról 8:15-kor elindult 312 sz. InterCity vonat helyett Szombathely és Szentgotthárd között vonatpótló busz közlekedett. A Graz felé tovább utazók Szentgotthárdon a személyvonatokat vehették igénybe.”A MÁV közleményében az állt, hogy Ják-Balogunyom és Szombathely állomások között nem közlekedhetnek a vonatok, mert megsérült a felsővezeték.
A Mura IC utasait Szombathely-Szentgotthárd között szállította pótlóbusz. A Dráva InterCity utasainak elszállítása érdekében mentesítő vonatot indítottak Szombathelyről a Keleti pályaudvarra. A Szombathely-Szentgotthárd és  Szombathely-Sopron vasútvonalakon késésekre kell számítani.