Nagy képzelőerő szükséges ahhoz, hogy a velemi egykori Avar szálló felújításait felfedezzük. Soltész Miklós anno 2021-ben úgy fogalmazott a Szombathelyi Televíziónak a sajtótájékoztatón, hogy jól fog hasznosulni az az egymilliárd amit az egyházmegye kapott a régi épület felújítására. Ez mind még 2021-ben volt, azóta nem nagyon történt semmi.

Balassa Péter – Jobbik – képvicelő ottjártakor azt mondta,hogy viccessen mondhatjuk, hogy egymilliárdból egy gödröt sikerült kiásni.
Ha a nyugalom megteremtése volt a cél, akkor az bizton állíthatjuk, hogy sikerült, mivel nincsen még egy olyan hotel, vagy szálló aminek az udvarán őz legeljen békéssen.
Balassa képviselő levelet írt a Miniszeterelnökséget vezető Minisztériumnak, ahonnét választ is kapott Semjén Zsolttól.

Balassa Péter – Jobbik –

A miniszterelnök helyettes úgy válaszolt a képviselőnek, hogy nem igaz az, hogy nem történt volna semmi a területen. Az épületet megtisztították az életveszélyt okozó elemektől, valamint a zöldterület kezelés és karbantartás folyamatos a területen. A zöld terület kezelés ugyan ” rusztikusra” sikerült, mivel 2 méteres a fű, és az épületet is több helyen befutotta a borostyán.

A válasz izgalmas elemei ez után kezdődnek, a levél befejező részében kiderül,hogy az Orosz-Ukrán háború és az elhibázott Brüsszeli szanciók végett húzódik a felújítás. Ide már csak a Gyurcsányozás és a Soros György hiányzik, de ezt nem írták a levélben.

Semjén Zsolt leveléből az is kiderül, hogy a Velemi Avar Szálló felújítása elvileg 2023 Decemberére készen lesz és megvalósul. A miniszterelnök helyettes levele arra is kitér, hogy 143 egyházi ingatlan újúlut meg, ami bizonyítja elkötelezettségünket.

A keresztény közösség támogatása szerkesztőségünknek is fontos dolog. Ebben az esetben nem az istenhit megélése vet fel kérdéseket, hanem az, hogy mikor és milyen pénzből, egyentalán meg fog-e valósulni a Velemi Avar Szálló felújítása!